Anotace: Lyrická báseň
kapka po kapce
tryská ze mne pošetilost
nemoci bezprizorně všetečné
umanutost zavlečena
rozmanitost odmrštěna
do dálek podkrovních
cítím tu odpudivost
slyším tu zatuchlost
jsem její nedílnou součástí
nebo jen vězeň v okovech
zapleten do pláství úžasnou záští
pokrmem posledního chodu
ukotven na konci všehomíra
jen tu čekám už ani nehynu
zlověstně rozkrájím posilu
nevlídně pak jen hlavou pokynu
na pozdrav všedních neurčitostí
radost tu není zkapala na bídu
slova předposlední někomu nabídnu
zahryznu se do rtů trpíc nežitím přehlídnu
a pak co jen spím zatvrzele nevlídně
topím se sveřepě hněnivě bez oddychu
jen jeden nádech chtěl bych ho poznávat
bez zbytečného zlostného omylu i rozdávat
pokouším se bez valného šklebícího se neúspěchu
jsem na dně kolik ještě zbývá upřímnost dřímá
je ospalé z toho divadla bez platících diváků
mlč jdi spát oddychuj potichu mři jen zvláště potichu