Vzhlížená
Žebrák ztracen v područí lesa
malomocný a stále při smyslech
si zpěvčí notně do prázdna
až mdlé buky háží skrovně listím
v podivuhodném skrytu
jehož smrt nikdo neopláče
a rozplyne se
se zemí na uhel
pastelově a v náruči tkvění
aby opět mohl vykvést jinak
než kdy žil
již přáno v příští barvě optimismu
to zapadající obloha
do modro sté vlny blahořečí krásy
už je smích v koutků z proutí všude
a za to se nežebrá
za to se vděčí svým dětem života
i ony jsou políbené zářemi andělů
v jejich očích hláholíme
o tom snívá hvězdička příměří
vzhlížená.
Přečteno 130x
Tipy 18
Poslední tipující: zdenka, Iva Husárková, Stanislav32, Sonador, Psavec, Vivien, šerý, Bufik, Fialový metal, mkinka, ...
Komentáře (11)
Komentujících (6)