Na polštáře z korun stromů,
tam třpytu hvězd…
omalovánky klidu a bezbřehých výšin
do ruda se barví
upíři sají krve, než zmizí v bledě modré
a od jejich drápů zjizvená noc
do hodin kostelů tiše pláče
jako dítě do klína
mláďata nevinných vlaštovek nesou sny,
aby vrátily se zjara
a přinesly
noční můry v krásně propečené fantazie,
jen abychom dožili…
…ticho, malinký závan větru, omítka lechtající strop
peřiny skrývají naše těla
a polštáře modelují naše tváře…