ODPÚŠŤANIE
Píšuc tebe pekný list
aj s úprimným vyznaním,
odhalený ako Krist,
ešte váham s priznaním.
Vnútro duše odhaľujem
pomaličky po kúsku,
slovkom tajným zahaľujem
pravdu skrytú v obrúsku.
Obrúsok len tebe dám
s najčistejším úmyslom,
bo s tebou chcem byť, nie sám,
by život nebol nezmyslom.
Píšem riadok po riadku,
čo by som chcel povedať,
či sa cítiš v poriadku,
listom túžim vyzvedať.
Či ti trochu nechýbam,
možno lepšie bezo mňa,
čelím vážnym pochybám,
nebyť vtedy zlého dňa.
Spytujem si svedomie,
zlý skutok dnes ľutujem,
ubolené vedomie,
ťažkou cestou putujem.
Ak je možné odpustiť,
prosím ozaj úprimne,
duchabôle vypustiť,
skús to spraviť kvôli mne.
Ľahší život s čistým štítom,
kus sviežeho nádychu,
buďme vedno spolu pritom
bez náznakov povzdychu.
Nielen z dávnych spomienok
načerpajme novú chuť,
osvieženia pramienok,
navždy pri mne, láska, buď.
Nedovoľme viacej bôľu
čo i len raz zvíťaziť,
posilňujme našu vôľu,
smolu skúsme poraziť.
Vo dvojici sa lepšie ťahá,
jednoduchšie riešenie,
postačí len malá snaha,
radosť, úsmev, tešenie.
O odpustenie iba prosbu,
nežiadam už o nič viac,
čarovnú moc ani kresbu,
len zmierenia týmto chtiac.