Aleluja
Zima
ta čachtická paní
pálí
a třese se za oknami v rouchu
z čarozářných vloček
jehož sme svorně přikrytí
jako z ledů sochy porcelánu
z nichž se vytesá mýtus
o tom stařičkém sedláři
co tak v kamnách rád přitápěl
a my schoulení k věnečku
jej cinkáme k vránám
aby v brzkých hodinách
rozprostřely hejna peří
po větru upletených čepiček
rozhněvaného seveřím.
Letíme k vrcholům sivým
a ozýváme se k půlnocím
oni hvězdami protančí bály
z prskavek blýskavých planet
to pohoupá svícnem knotu blahoslavený
aby si lidé zpívali v kostelích
Aleluja
Aleluja
a objali se z každičkého dne stvoření
Aleluja
Aleluja.
Přečteno 121x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, Fialový metal, Iva Husárková, Bufik, šerý, Psavec, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)