Jako Kristus
Báseň vyšla vstříc
ke klenbě bohémům omylem
ti uhrabaní v listech prachu
oddálili nevyhnutelné mrtvo
byť ptákům uletělo vadné pero
v jejich žalářích odlesků a tónin
po hnilobách šířící se s dnou
pohltila očištěná zpověd
dle svého mínění otupělost
ten mozek z konzervy otevřený průčelím
nezištně pátrá v pisoárech
našich lyrických uvědomění
a otravy z něj zažité kadidly.
V hromosvodech snů
zapšklá zář nepohasne
tou se živí marnivost
jak vyklíčit odznova
aby ducha nezabila jeho vlastní identita
být zneuznaným mučedníkem
na hřeby přibitý
jako Kristus.
Přečteno 129x
Tipy 18
Poslední tipující: Stanislav32, Fialový metal, Sonador, Bufik, Iva Husárková, zdenka, šerý, Frr, mkinka
Komentáře (11)
Komentujících (6)