Na krev
Ty tváře v dolíčkách piji
pod vděčnými koutky paprsků
co mi všeptají horké to chvíle
do kterých tě spájím
a setírám ti vlahé řasy purpury.
Rozmělním kousky na stotisíckrát
v jakých se my rozžhavíme
po decích neviditelna
ukládáme se do uhlíků mezi hvězd
odtud již už nepohasnem
stali se z nás věčna časových zkratek
líbáme ten kouř nakloněné clony
a tím jsme svázaní být
být tak řetězi sivými
vykovaném od chrabrého Héfaistose
ani pár volů nehne srdcem mosazí
ze srází jinačí
než li osten dá na krev
a vykrvácí z růže osmělé.
Přečteno 153x
Tipy 15
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Iva Husárková, Psavec, Frr, Stanislav32, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (4)