Umrlec
Sníh černobíl roztál se
a vzpomínky vsákly mdlé
do okolních trav
jimž zazvonily to zvoničky hájů
ve svém hlasu hvězd nezdálném
po třpytech zjevně skrovných.
Umrlec do hrobnic vším kamením vsypán
z tama lůna srdce nekvétá
z kvetoucích to mlh a zdání
co léty ducha již sečtené jsou.
Pan kostelník se za něj
ve věži umodlí
v křížích to příkořích
a z komína se vyválí dávný holub
aby vylétl jako popel z těla světla
jímž jsme souzvuky
těch houslí a fléten
z dýmů domovů
a setby prosebných víl.
Přečteno 159x
Tipy 17
Poslední tipující: šerý, Emily Říhová, Iva Husárková, paradoxy, Psavec, kozorožka, Fialový metal, mkinka, Frr, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)