Anotace: Kdo to nezažil, toho to čeká. Nebo taky ne. Život je tajemství.
V dostizích tvých dnů
jsi poskokem času,
těžko chytíš přitom
prchavou světa krásu
V dostizích tvých dnů,
v jejich žhavém letu,
odevzdáš svou duši
vezdejšímu světu
A pak přijde taxis,
ze snu probuzení
Tvrdá rána, a pak pád,
co ti život změní
Vše se náhle se mění,
svět se ti hroutí
Je konec tvé staré
životní pouti
Svět se ti náhle zhroutil,
mrtev v prachu leží,
a co bude dál,
to tušíš jen stěží
V prachu náhle ležíš,
bolest cítíš v duši,
mysl tvá pádí,
a tvé srdce buší
Však pryč je chvat
a pryč je spěch
Pták se vznáší na křídlech
Kvete louka,
voní vřes
čas je náhle věčné dnes
A je tu chvíle ticha,
chvíle zastavení,
kdy může přijít náhle
záblesk osvícení
Pak se může stát,
a někdy se to stává
že co nemělo smysl,
náhle smysl dává
Osud náhle není zlý,
není ten, kdo mučí
Jen ti dává zkušenost
a tím tě žít učí
Náhle nejsi obětí,
není s tebou amen
Jsi tvůrce svého života,
svého žití pánem
Můžeš žít pak lehce,
vždyť ke štěstí stačí málo
Stane se tvou moudrosti,
všechno, co se stalo
Tak tohle je celá pardubická .)
10.01.2023 20:41:37 | Constantine
...jak se říkalo kdysi "hele Taxis, bude konina", tak tvoje báseň žádná konina není...;-) pěkný...hlavně nepotkat v životě Taxis tak velkej, že pád je tak tvrdej, že už se nezvedneš...a každej má taky jinou míru překážky kterou zdolá...je to nebezpečnej závod, ten život.
10.01.2023 19:32:47 | Marten
úspěch či pád
co jen si přát
když v obou případech
budeš dál hrát
10.01.2023 18:14:05 | stormeater
Dokud člověk žije
dokud srdce bije
život někam spěje
furt se něco děje
:-)
10.01.2023 18:20:45 | kozorožka
nejkrásnější na to celém
že se stále točí Země
jednou spadnu do prdele
jindy ona spadne ze mě...
10.01.2023 18:39:34 | stormeater