Pro kastanětu
Mademoiselle
oslepl jsem Vámi
nebo andělským světlem
tu rezonance k vážné melodii mi utkvěla
Fregatou na chladných bájů moří
zvedajících po vlnách zpovětří
co modrá jejímu blankytu šat
k obzorným přízrakům.
Kam se dopravíme
když dlaně křídel žíhaných
zakotvily zrána nesmírně horké dotyky
jež sklouzly se mnou v kapkách vermutu
ty nahé hlubiny povzdechů
zaklokotal bázní soumrak
za stmívající posedlost ticha
ke průhledným mělčinám úst
což nevratně zbouřilo mlhu
v umdlení krás.
Mlčíme u kamen lávových
a věříme v jejich polohách moc
juž bleskotání náhlé zvoní
v rozletů měděného slavíka
a to vše zákoutími zaplá
po stínech zvolna ostýchavých úmořím
srdcem dál
nebude-li prst pro kastanětu.
Přečteno 124x
Tipy 24
Poslední tipující: Fialový metal, Iva Husárková, Bufik, Psavec, Vivien, Frr, Anděl, Ruda Štola, šerý, Stanislav32, ...
Komentáře (9)
Komentujících (5)