Mrakodrapy tíhy tvé škrábou oblohu,
lišky nevidí na vrátka svých brlohů.
Sešity trhají blány, co Amazonií se zelenají,
mozky vzpurných myslí, že něco více znamenají.
Pihy z tváří opisují ladné tahy,
dálky blíží se před naše prahy,
děti zkouší učiti se nová slova,
rodiče v přítmí sbírají je po nich znova,
kdy to skončí, slzy rozčeří čas,
aby nebylo pozdě, víra drží nás.