Ó ta jara
Slepá láska to nebyla
byla tou škádlící
mezi pastvinami vybarvených luk
byla tak
ani nemám slov a sil
umlčel jsem sivé oblohy
bez jediného hvězdopravce
co by tam vplaval oslavně
a vypustil důvěrné obrysy
mořských nanoslzách.
Nyní vnímám vážnou hudbu
a moc toho nenaspím
medituji nad tím kopcem hor ametystu
k výšinám vidím bělostná prázdna
nachových prašivin mlh
jak se pohupují splašeně s hřebeny
a vyzdobují andělské chvalozpěvy
tak mi je bez ní
bez mé přístavní holubice
jdu raději popodál
za svým odlitým kamenem křišťálu
abych zkameněl nadobro tvrdostí
a zakořenil vševelkou oddanost
k paprskům nitra.
Míníš úzká žílo
se pro jednou vynořit za mě
a započnu v příštím životě
cestu rozlehlých vůní
jenž spřeží až na ocel ozvěn krásy
nechť duše tvá
si zpívá jaro vleť
příroda se nazpět rozpíná
ó ta jara bujará
nám starobyle rezonují
lesky vážek
jen si ten den
leť !
Přečteno 126x
Tipy 19
Poslední tipující: Stanislav32, Iva Husárková, Sonador, Bufik, zdenka, Vivien, Fialový metal, Psavec, mkinka, Frr, ...
Komentáře (5)
Komentujících (4)