Sen, kterým žiji každý den II.
Anotace: Druhá báseň na stejné téma. Myšlenka stejná, ale snad trochu jasnější, jenom s tím optimismem to nevyšlo
V oblaku snů chodím každý den
A vaše řeč je jen vánek
Však viník byl konečně dopaden
Já říkám mu denní spánek
Jsem Šípková Růženka snění
Která si naději hledá
A zjistí-li že žádná není
Tak přesto, přesto se nedá
Proč halíš se do pláště snění
Ač princ dávno tvé rty zlíbal
A světlo jasné ranní, denní
Zve všechny známé na bál?
Ach světlo ranní mě moc raní
Mé oči pláčou, hlava sní
Myšlenky jsou rozlétány
V ty různé světy naivní
Jak radovat se mám a točit
Když vlastní sen mám, v něm chci být
A jestliže mám kdy zpátky skočit
Musíš mě víc než jen políbit.
Přečteno 197x
Tipy 7
Poslední tipující: Vivien, Bufik, šerý, Psavec, Kan, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)