Po šálkách
Napij se levandulová skráň mlhy
a z šatů vleček dočkáš se
probouzejících stébel paprsků.
Laňovité prstoklady čeří vnad
a kladu si otázku
kde to vlastně přistávám
snad existuji
jak déšť polibků ložnic večera.
Bože krajinomalbo ukrytá
ševelím líčka ve snářích řek
a v těch uplétám z větví listnáčů
kapky vzpomínek.
Nepřemýšlí tlukoty dálných časů
kolébají jí
vyzváním písní dětiček
usmívá se tím violka podnebí
po šálkách.
Přečteno 116x
Tipy 16
Poslední tipující: ukrytá v máku, šerý, mkinka, Psavec, Frr, kozorožka
Komentáře (11)
Komentujících (7)