Lila sfér
Hlase vícejasný oceánů
třepotáš vzruchy racků
lovící zrcadla útesů
zněžností hladin
vířící údery oslnění
jež kormidluje námořníkům naději
že by byli nalezení
záblesky očité síle božské
spásy to přežít.
Kdož ví
vzkvétat veselí
hladu přebývá
osud jim zpění snad
panny mořských perel
jejž je vyprovodí do ztracena
tak sladce po šíjí bázní.
Hlubinami se oni potácí
věčností přeludů heraldik
hrdé pokoření přechází teprv
svitem vichru uchopení
a k vichřici to vzdává za mír umdlený
v ústrání podzimu čaromocí
a lét cudných smyslností
se vybouřit z ostrova prokletí
až v růžích steskne
lila sfér
zmořenými mořemi.
Přečteno 93x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Psavec, Iva Husárková, mkinka, Frr
Komentáře (3)
Komentujících (3)