Anotace: Didaktická báseň :-)
Den co den
Děs a hrůza jen
Lidstvo strašné věci činí
Politici, ti jsou vinní
Kde se vůbec berou
Ti, co všechny serou
Tyhle hajzly vymýtit
Snad pak by byl klid
Kdyby všichni byli
Dobří jako já
Duše krásná
Čistá a nevinná
Pak by byl svět
Čistý jako květ
Tohle říkat těžké není
Jsi-li vzdálen světa dění
Však jakmile jsi zapleten
Je těžké najít cestu ven
Pokud vůbec vidíš
Co sám vlastně činíš
Můžeš tuhle vizi zbořit
Nový pohled na svět stvořit
Můžeš vnímat světa krásu
Východ slunce v božském jasu
Hrůzám světa lze říct dost
Nedávat jim pozornost
Ti, co v hrůzách válek žili
V ohrožení smrtí byli
Museli být plni
Vlastní vnitřní síly
Aby vzdor tomu všemu
Žili a přežili
Vnitřní síla zakládá se
Na tvé vnitřní duše kráse
Když do sebe se s láskou noříš
Tak svou vnitřní krásu tvoříš
Když hněvem jsi zasažen
Peklem je tvá vnitřní zem
Když smutek tvou tvář halí
Duše jako oheň pálí
Stará dávná moudrost praví
Jen tvá mysl tě toho zbaví
Naději však nemáš žádnou
Když myšlenky tvé mysli vládnou
Jakým myšlenkám pozornost dáváš
Takový je tvůj svět
Takovým ty sám se stáváš
Jen ty sám to můžeš činit
Nelze druhé z toho vinit
Že tvůj svět je naplněn
Smutkem, hrůzou, zlem