Všeptám ti
Dítě s maminkou
dlaněmi vln
se semknou
od prvního dne zrození
a okamžik lásky už nezapomenou
je to třaslavé slunce v nich
jak hvězda za oblohou třpytu oslněná
kde vyspává
ty nejšťastnější peřiny cukrlátek
nesmírných ověnčení
v kolébkách průzračného úžasu.
Miluji tě
chvěním srdce
ó živote přístavní rodiny
s požehnáním zvonů katedrál
ta harmonie notuje střevíci
a vzedmouvává zněžnělá jejich líce
na motýlí pověčná okřídlení
lahodné zpěvovanosti mateřské
jenž bere a dává vcítění
jenom zlaté
k tvým slzičkám
miminko mé
všeptám ti do nářků polibek
a ty mě smíchem utišíš
v andělských záhybech rajských
skrání.
Přečteno 134x
Tipy 16
Poslední tipující: Bufik, Emily Říhová, Sonador, Fialový metal, Psavec, Marťas9, šerý, Frr, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (5)