Anotace: Báseň o nalezení pravého smyslu lásky a změně při jejím hledání v dnešním světě.
Láska, to posvátná je věc,
každý ji chce najít,
nemít stále prázdnou klec,
ochoten i celý svět projít.
Láska, nečekající na každém rohu,
lidé už neříkají prosím, děkuji, mohu,
cihlová klec je stále prázdná,
slušné chování není přeci věc vadná.
Lásku, nýbrž chemické látky v mozku,
najít je těžší, než složit Rubikovu kostku.
Pravý smysl lásky se již vytrácí,
že právě spojení lidí se nevyplácí.
Láska a její pravý smysl je ten,
co ukáže se až za mnoho let.
Stmelování lidí je právě účel ten,
co ukáže se až za mnoho let.
Láska a její pravý smysl je ten,
jenž ve skutečnosti zůstává utajen.