Není v mých očích.
Není v mém hlase.
Spí v těle světla,
překrývaným zlatavými pásky
s duší, co prohýbá se,
jak ráno zhoupne se po lampách pouličních.
Otevřu víčka.
Potěžkám tu okolní prázdnotu.
Zahlédnu, jak se mihne
mezi okenním rámem,
zbabělost utáhne stuhu na dárku s věnováním
omotaná kolem prsou
a já jen tak ležím
s příslibem bezvýznamným,
jak nepohrdnu příštím ránem.