Představa
Ještě opona je šedá nocí
A červeň obzoru je nedotčená ránem...
- Husičko, každá ví, že za netknutím bývá obnažená krev zítřka -
Ale čas je ještě tady!
Podívejte, jsem celá bílá Vaším ptaním
A tady žíla, kudy poslal jste své psaní
- Vzpomínám si, ale neumím to nazvat,
je ještě noc?
Které slovo patří přísaze? -
Nevím, zvykám si teprv na minuty
Vidíte? Tady jsou navlečené na šňůrce
až k levému rohu
- Ale nezahýbají? Měl jsem zvláštní sen
Už už se probudit
Ale ty překousané nitě
Jako malá zvířata
Máte také chuť? -
Měla jsem, onehdy mezi stromy
Jak jste mě křižoval
a křičel: zpívej, srdíčko!
Ukrojil jste kousek
A tvářil se, jako by poprvé Vám patro vzplálo chutí
- Jak já hořel! Ale i první okamžik hledá lásku v zániku
A pak jen hlučí
Živý představami, jako Vy! -
Nezlobte se, jsem jen postava, neexistuji...
- Ale ani to Vás neomlouvá! -
A pak se rozplakal...
Přečteno 206x
Tipy 25
Poslední tipující: Akrij8, Kaňka, narra peregrini, RadoRoh, Anfádis, jort1, Psavec, IronDodo, CULIKATÁ, Fialový metal, ...
Komentáře (16)
Komentujících (7)