Anotace: A kolik stojí ten Váš měsíční svit?
Procházím lunapark béžové šedi
po falešném umění voda tu běží
Svítí se venku
a svítí se uvnitř
svítí se aby byl vidět lupič.
Doma však nikdo, nikdy tu nebyl
domov tu nahradil broušený pahýl
broušený z křišťálu, kujený z oceli
a uvnitř pleso, množina plesů
zpocených límečků
nasvícených košilí
honících ruku trhu
tak aby ona
honila je.
Kapitál kázal a krysy konaly
kazatel křivě přísahal
křehký je beton
a šedé jsou ruiny.
Jak to prosimtě vypadáš?
Co děláš, co z toho máš?
Není ti smutno
tak pozdě v noci
když spatříš oblohu
a tam
nic?