Vše, co se nemění, je zdánlivé...
Kolikrát ses hladiny dotkl
a nezměnila se?
Zčeřená absencí vzdáleného měsíce
Neprotnutá světlem
Jeho tichými šlápotami
Jen v týle se hýbe čas
Sám sebou uvězněn
Kde jsi žil bez mého závětří?
Kolikrát ses zastavil a hledal
Kam cizí házejí drobné kamení
Zatímco sám jak strážce majáku
Ses dotýkal jen jiných kruhů
Kolikrát se hladiny dotkneš
a čekáš, že se nezmění?
Poddajná jen na omak
Podmývá břehy
Ale pak...
Pak ji nezachytíš!
Inspirováno básní Denise Levertovové Všechno, co doléhá, je naléhavé
Přečteno 150x
Tipy 26
Poslední tipující: Jan Kacíř, narra peregrini, Kaňka, IronDodo, CULIKATÁ, cappuccinogirl, Ondra, Psavec, jort1, RadekČ, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)