Ze země dere se rostlina
Tak vše nové počíná
Pracně k nebi dere se
Až vydá krásný květ
Jen krátkou chvíli kvete
Pak vrací se do země zpět
Když mladý jsi
Život si užíváš
Žiješ na plný plyn
Když k stáří se blížíš
Konec tvůj nevratný
Vrhá na tebe stín
Jako král Šalamoun
Mnohé jsi prožil
Moudrosti pobral jsi dost
I tobě tvůj život
Zdá se ti někdy
Marnost nad marnost
Naděje a ideály
Touhy a sny
Život ti postupně vzal
Životem vlečeš se
V sobě se ztrácíš
Bojíš se, co bude dál
Dokud ještě žijeme
Nezbývá nám
Než prostě žít
V srdci hledat lásku
Světem se bavit
V duši své hledat klid
Zrovna předevčírem jsem se takto pídila.
..ve svých a ono to vždy zase..vyklíčí..v ty pravé. ;)
15.10.2023 22:28:27 | jenommarie