Ve stvolech
Šustl si lístek
do nebe cval
a ve mě to zatřáslo
kdy jsi vylétla
kdoví kam
po vanoucí síle perel
zapomnění.
Tu tady přikrčen
zmítám pnoucí zmatky
ze samoty taktně zkyselen
sem uštvaný v oplzlé žebráctví
vyřízlého osudu
k popudlivému kamení skal.
Prohledávám horlivě milou píseň
ale kde nic
tam bahno a tesáci pijani
jež mi vyžírají do střev
krutou díru zatemnění.
Dodělávám tichouce
epilog dramatu
svého příběhu smrštěných střepin
a orel nade mnou
bouří delíriem veslic
zaníceně vlámsky
to abych se asi vzpamatoval
a klepl si na čelo polosvit
co potřísní akordy hrané
k spáření měsíce
archipel.
Jsi tu
hysterko neotřelá
z ohně vulkanické
myslím stříbroskvoucí drápy
ukryté ve stvolech divých hlubin
a fialových mušek lexikonu
jak číst pozpátku jeho základ
prozraď neslýchaná Chiméro
fanaticky
fantastická
přeludy a smrtek
hrůzoscén
nás straší
i za skříní.
Přečteno 125x
Tipy 16
Poslední tipující: RadekČ, narra peregrini, Anfádis, Fialový metal, Vivien, Ophelia81, cappuccinogirl, Kan, mkinka, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)