S opicemi
Modrásek se žluťáskem
do sebe na louce květu vnikli
a zazelenalo ráno
jak vyšité pro oční stíny
přelétavé sladce i posoleně
byli v tom i milenci
ale shořeli grandiózně vášní
Bože
to je ozdobný den
v siluetách tance
zrůžovělých vidin
prosím uctivě
prostřeš mi
z paprsčitých perutí slunce
lůno nemluvné
abych tebou se spřadl
v záplavu svítiplynné blízkosti
mým počínání představ
jimiž žiji pilně
v opilosti rádo
motýlové bijte
árií nebesy
ať pochybuji o realitě smrti
chci kolébat k potulkám tajemství
mého svádění zahrad
žel nevytuším
jestli tu nezůstanu s opicemi
a nebudu jejich král
ctností
sám.
Přečteno 125x
Tipy 19
Poslední tipující: narra peregrini, Anfádis, Fialový metal, Marťas9, Ophelia81, Psavec, cappuccinogirl, šerý, mkinka, IronDodo, ...
Komentáře (9)
Komentujících (5)