Anotace: ....
v duši mám malou pokladnici
schovávám v ní, co pod čepicí
já nosil jsem,
když jsem byl kluk
výkřiky rodičů z ložnice
vedle nich bez šroubu matice
leží a nedělaj hluk
mám tam své pohříchu bolesti
vznikly však víte jak, z neřesti
a legrační strašáky z muk
leží tam dlouho však zakrátko
já vyndám na světlo zrcátko
a odjedu do modrých luk
Zrcátko nechal jsme na stolku v ložnici
skrze něj dívám se na Tebe plačící
snažím se odejít, však jsem ti jenom blíž
jak bys to věděla, vzbuzená, při tom sníš
dotknem se společně na ploše zrcadla
v prožitcích citu jsme souměrná vahadla
průniky světů o něčem svědčí
víra ve hmotu je od nás křečí
držím tě v náruči celá se chvěješ
přijdu zas, slibuju a ty se směješ
procházím zrcadlem z krajiny v krajinu
v jedné se vždy zrodím, ve druhé nehynu
život je bezbřehý, bezčasý pohyb vpřed
a anděl rohatý, jenž stvořil tento svět
i vesmír věčný, každému před vraty
je zrcadlo
… střed
… a TY
Chraň si své zrcadlo, jež tě s ní pojí
i ona to své má, u sebe v pokoji
kde sedává a sní své sny...
když se teď podíváš, právě si jeden sní
o Tobě snad...
že...máš ji rád
ji jistě hřeje...
i proto se teď směje (usmívá)
Moc krásná báseň, Čendo, ukládám si ji:-)*
19.12.2023 11:23:07 | cappuccinogirl
jen v tichu lze prosévat
hrubosti zrn
jen v tichu vzniká zázrak
jen v tichu opět slyšíš
laskavost echa strun
srdeční ekg vibrovat
uprostřed oceánu vln
jen v tichu lze modlitbou
životem dozrávat
19.12.2023 09:31:14 | Vivien