Živé věci
Cestou k Tobě přestala jsem potkávat živé věci
Chodník na dotek teplý, jako by dodýchal dnešního rána
Stékaly po něm mrtvé řeky a vyprázdněné kaluže
Pod nohama se plazily dveře domů zhroucené otvíráním
Za mnou chodila průsvitná žena a nabízela své šaty
Hladila jejich cípy
Když odcházely na věčnost
Loučila se polibkem
Hledala jsem Tvůj práh
Než ho vytrhneš z kořenů
Přicházím pozdě?
Řekni...
Inspirováno básní Kamila Boušky Nová epocha
Přečteno 160x
Tipy 28
Poslední tipující: IronDodo, Iva Husárková, nehledaná, Anfádis, RadoRoh, RadekČ, cappuccinogirl, Jan Kacíř, šerý, Psavec, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)