Ó My plody
Zasklený den
rozkmitavě vichrem ševelí
do překrásen polotichých modří
v nichž dvojmá láska krví
se hmatatelně zjeví
z prokřehlého milenectví
aby obzor zaplnil svá sytosti
jež tím létavičně sní
o nevybuchlých tepech
a bělásků podvečerních světlech
táži se božský živote
jestli sem umanutým romantikem
hledajíc přízrak mystik duše
té soumračné
chci projít vraty andělů
je tam klenot
s křídelných tvých zněžněných vůní
Ó zahloubám smrt v libosti
máš-li i to mé zakořenění
co rádo přebývá
Ó k dozvěnám ozvěn
bylo by smývavé srdce
tajnosnubně šťastné
Ó My plody
pokojně opojné
Ó v ulicí je beznaděj a křik
tíhou vykován přeschle.
Přečteno 104x
Tipy 19
Poslední tipující: IronDodo, básněnka, šerý, Ophelia81, Anfádis, kozorožka, Sonador, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (5)