Mluvil jsem, šeptal.
A čím víc a déle jsem šeptal,
tím méně zůstávalo ze slov.
V ten okamžik, kdy jsem domluvil,
staly se ze slov kosti.
Bílé a holé, leda k pohřbení,
leda k mlčení, k pláči nad sebou.
28.12.2023 19:25:34 | twisted.wicker
Nad sebou plakat prý básníci umí
Z kostí svých i cizích stavět domy
V nichž kvete zatuchlá minulost
A okny vylézají slova...
Děkuji, to básnické rozvedení je skvělé!*
29.12.2023 13:51:02 | Ophelia81
Žena je, za mě, múza z nejlepších, ani samotná láska k poezii není lepší motivace pro psaní;)
28.12.2023 11:46:53 | Žluťák