Anotace: Lyrická báseň
znáš tu otázku
upoutanou na provázku
tahej pomalu je tam
upoutaná a zcela nahá
od zbytku světa zcela odpoutaná
je tak marnivá možná i nicotná
směje se smíchem zapeklitým
tajně krytým slovem neodbytným
někdo tu heroicky ustáleně řve
je to prý nějaká překotná pře
do kapsy si občas sprostě zalže
má i nože v sázce je prý i krev
né hned až po temném začátku
tělo strčím do váčku tam se cítit lze
krev jako sled nekonečných krvinek
zazněl povzdech nemotorně upoutaný
tekutina stoicky neodbytně teče si
potůček ušmudlaných nevědomostí
tak kdy bude konec toho potměšilého toku
už dost spěchám pospěš si prosím trochu
utíká proniká uniká ale tebe se to netýká
scény z filmů dávno rozmělněných v proudu času
zapomněl jsem vše už ani nevím kdo mě štve
jestli tohle čteš asi tmou taky jako já jdeš
bloudíš ve světle nešikovných latentních odlesků
už více neřeknu utnu tu možnou nevítanou lež
věř nebo pochybuj utínám uslintanou polopravdu
něco se dere na povrch v kostech cítím tlustou zradu