Anotace: Lyrická báseň
jen tam tak tiše stojí
v té předpokládané zbroji
lenost odmítá náhlý pohyb
snůška pravděpodobných pochybností
unášena proudem nicotných cností
ptám se tedy proč a kolik
v hubě roubík neřvu tedy tolik
náhle někde promptně cvakla klika
nevědomost spiklá líně spinká si
zdá se ji sen nade vše je prý povznesen
uniklo toho spousta počítám vše
nelži všem jen těm kteří nemají žádný sen
slyším jak někdo kope do všech stran
sklo se hroutí jinak na zvuky laxně skoupí
řinčí toliko mnoho neřekne však žádné slovo
jen nějaké citoslovce uvízlo tu v nehmotné touze
jsem žalobce i soudce toho potměšilého těla
jedna věta za tou druhou mu s úst vyletěla
jakže jsou i další těla takto nevyváženě postižena
něco říci chtěla než ji kulka jazykem proletěla
dále do hloubi lebky postižené náhlou krutostí
už nic neutrousí nic nezazní ji zbrkle pod vousy
je něco co by obhajoba
kdo to je a proč nic nenamítá
Líbí se mi: lenost odmítá náhlý pohyb.
14.01.2024 23:56:27 | tide