Anotace: Lyrická báseň
mrtvoly to zkrátka neumí
zářit štěstím ve své lesklé zbroji
navonět se a potom pojít
kousek dále poté v ústech slova mít
které jsou jen znuděné a počmárané
vyvleklé pak záhy na světlo tak nezvykle denní
pachuť něčeho co tak nějak si i zbylo
jen tak ze zvyku už jen propagačně zcela
unášen jen vlnou zkomolených myšlenek
domněnek lží a zkorumpovanou vlastní otěží
leží tam v prachu nesmyslů a možná jen spí
nebo jen čeká na závěrečné nekonečně dlouhé titulky
v trptychu o dvou dějstvích v kanále plném přepychu
zývá nahoru se dívá a rád by viděl hvězdy blikat
chtěl by si snimi tykat a zvát je na své úniky potměšilé
zhrozen tou vizí zhasne všechny které jěště plaše svítí
osnova snů přeprogramována ve změti něčeho co něco vezme ti
nevrátí a jen s ošklivým výrazem ve zkamenělé tváři pošle němý vzkaz
zas a znova nezazní již žádná rozpolcená slova jen údiv do dálek tiše zavzlyká