Anotace: :(
Promrhaný čas
jen ticho a mráz
a vločky v ovzduší
vůbec nic netuší,
že vůbec jsou
a do čeho jdou.
V teplu pak při zemi
padnou na kameny
spojí se s jinými
vytvoří skupiny
a táhnou spolu
dolinou dolů.
Vniknou do potoků
v podlesním soutoku
a spolu svorně
tiše, pokojně
plují si bez zábran
do různých světa stran.
Z potoků řeky
co jsou tu věky
z řek do moří
jako úhoři
kde v denním žáru
změní se v páru.
Stoupají k oblakům
ustrnou ve vaku
proletí zeměmi
padnou zas na zemi
vsáknou se do ní
stejně jak v loni.
Život je podobný
máme jen málo dní
projdeme spojeni
zážitky z kalení
po smrti z planeme
do nebes vlétneme.
...a znovuzrození
možná tu na zemi
možná, že jinde zas
kde běží jinak čas
koloběh proměny
z vody na plameny.