Anotace: Rondel na zadaná slova: PŘÍTEL*OKO*KNIHA*MLÁDÍ*SRNKA.
Můj čas je běžec s dlouhým krokem
a mládí rychle prchá v dál,
s ním i vše, co jsem si kdy přál,
když po dívkách jsem házel okem.
Tak je to stejné každým rokem,
z knih se sbor věrných přátel stal,
můj čas je běžec s dlouhým krokem
a mládí rychle prchá v dál.
Naděje, srnka s něžným okem,
brání mi, abych vše hned vzdal:
„Není čas, abys umíral!“
praví, než zmizí ladným skokem,
můj čas je běžec s dlouhým krokem
a mládí rychle prchá v dál...