Anotace: Lyrická báseň
stůj při mně i tiše odstup
do snů rozpolceně nevcházej
kolébka snů pronajatých
rozebrané srdce už prý netluče
tápe nechápe pošlapané uřeknutí
proč jsi jen tak levně trochu
buď více září tu tajuplná svíce
plamenem kterým něco říci chce
máš být odstaven v rámci uloupených proměn
sněm rozhodl dal podnět k zánětu vlastních stěn
kdo chce rozeběhne se vehementně prudce
proti stěně která nechce být ta tvá poslední
utápěné ponětí sama sebe
zařvi to slovo jež změní vše
pro koho nastává ta zářívá odezva
kresba vylezlá ze zátíší všech ostatních
najatí komparzisté z tvého uštěpačného bytí
vše je slité do něčehosi jež je svůdně zářivé
světlem svítí něco cítí potlučené chvění vně
je už zle a bude to tak i do konce všech začátků
ptám se slovy odepnutých z vět utrousených zpět i pozpátku