Smích a pláč
Smích a pláč
to je scestí snad
pro bolestné cesty
kudy tam
tudy sem
a život osamocen jen
pouhým zlomkem
pouhým dnem
tím srdcem nevykvést
k nápěvům té tušící krajině
se ohnivě zasnít
a hořet povstáním Fénixe
po věčnostech
po prokletí
po životech v neštěstí
chorolících pohřebišť
rozesmutnit stromy pávů
a rozradostnit oblohu
chceš-li milého mít
za stíny tvých pavučin
nepomýšlej na to zlé a nehořkni
On jemní ti modrospavý kabát
dlaní rosy spousty fialek
s andělským dotykem
všemoucích tebou probouzejících vytí
kamkoli si přisoudíš jít
svíti hlučivě k vzpjatosti
vyklíčené blízké duhoviny krás roubat
ze zrození rajských zvěstí snů.
Přečteno 136x
Tipy 16
Poslední tipující: IronDodo, cappuccinogirl, Psavec, Sonador, Anfádis, Ophelia81, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (6)