Anotace: :(
Lidé se mění
jak jejich jmění
a podle výše
podléhaj pýše .
To není klišé.
je to příjemné když i "ďábel" pozoruje jak se lidé vzdalují Božímu řádu a staví se na stranu pravých hodnot (tzn: lepší být chudý než bohatý pyšný - v originále "spíše projde velbloud uchem jehly než bohatý do nebe")
ale jak se na čertíka sluší, podává svou moralitu spíš jako hračku s blýskáním v oku a potěšením ze vtipu. Básnička je stručně tvořivě sestavená a plná obsahu.
06.02.2024 06:42:33 | Ezop