VŠE
Unešen vlající v cárech,
V hlubokých volných pádech,
Potopen na dně světů a hvězd,
A přinucen tíhu toho nést.
Zleštěn do šeda, do zrnka prachu,
Jen titěrná součást všeho mraku,
Co vdechuje prázdnota, temnota,
V zářících očích proroka.
Unešen, unášen, omámen,
Klíčovou dírkou koukám ven,
V blyštivé dálky, tam a sem,
Zahleděn, ve vytržení svém.
Na okenní římse, na zídce,
Poslední krásy barví se,
Spojeny, skloubeny, spleteny,
V jediný zázrak kamenný.
Točí se všechno, točí se,
A nesmírné břehy kření se,
Plavu k nim, umdlen, vyčerpán,
Na to jsem příliš malý, a sám.
Přečteno 102x
Tipy 8
Poslední tipující: Kan, o3_gambit, paradoxy, Chane, kozorožka, Psavec, mkinka
Komentáře (0)