Z žalu trýzně lásky

Z žalu trýzně lásky

Anotace: ()

Báseň z duše
a oheň nuže
se roztaví v jedno tělo
ódy z růže
třesajících vznícení
a vzlétajících údivů nemilované odalisky
z těch zvěrstev harémů
a viny chtíčů útočišt
krvežíznivého vykousnutí hrdélek
aby taky nééé
ten sokol si neulovil
tu měsíční bělavou myš
prolezlou červými rozcestími hrobů
a příkrou tebou
jasnovidkyně zahleněných deštů
jimž hřmění mrtvých nedohleden pláče.


Mág se tímto poroučí
a mizí v této sečtělosti
budoucích listin vizí snění
a stravujících invencí knih
z nichž ďáblové plodí marnosti bezkonců.



Zlost tmy
je hnít v útrobách zoufalství
křičí strašlivý básník smutku
do svých vyhnání zákeřnic pých
a tunelů labilních výčitek předsudků

z žalu trýzně lásky

pojď k urnám mdlobě bolestí blít.
Autor Dejvis, 14.03.2024
Přečteno 89x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, Ophelia81, Pacik, narra peregrini, cappuccinogirl, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silný řádky. Ale tu sílu jim dáváš ty, Hercule. Zatra já si teď připadám jako nejslabší třtina... no lekci jsi mi zase dal. Umíš! A mně je ctí číst.

14.03.2024 14:05:43 | cappuccinogirl

Hodně hutná atmosféra, bráško, snad to není přiliš aktuální...
Měj se pěkně.

14.03.2024 13:40:46 | Žluťák

Cítím velký smutek a objímám.

14.03.2024 13:04:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí