Pod hladinou
Pod hladinou leknínu
zrodila ses ty
hloubko odlesků a lesku
abys ověnčila tok
kde milenci se zamilovali prvně
a od toho vidění
je jim nakloněna větev
co ovívá zem dávných ód pocitů
z nichž zavoní pruské nebe
a jak to krajinou zaplá
sýkorkou modřinkou
jež probouzí oči oken duší
a tím zpěvem svítajíc z hrdélek
klokotajíc lásky stáří
zahřívejte i ty krásy září
dopadajíc svící
andělská nezapomenutí.
Přečteno 104x
Tipy 12
Poslední tipující: enigman, cappuccinogirl, IronDodo, RadekČ, o3_gambit, Ophelia81, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (6)