To nejsou moje vzpomínky
Za rohem sbíráš dlaň
plnou cukrového prachu
Tiskneš mezi prsty dva olysalé listy
s tvářemi rozpadlými v terpentýnu
Natáhneš úsměv jako strojek
sotva klopýtá, než dojde k refrénu
Drobný pohyb roztrhne litosférické desky
a z nitra vylétají vyplašení ptáci
stránky knih a rozstříhané výkresy
Někde tomu říkají peklo
a jinde pláčou, když zplanělé kořeny jdou
na stavbu nového domu
Zadrhnutá cívka přede, až tělo bolí
každým obrazem, který Ti nepatří
a nemá konec dál než ve Tvé dlani
Hmatáš do vnějšího prostoru
ale pořád jsi uvnitř
To nejsou moje vzpomínky
V těch mých jsou růžové květy
létající světlonoši
a smrt ještě není
Přečteno 109x
Tipy 28
Poslední tipující: Jan Kacíř, IronDodo, jort1, Iness, Lexi, narra peregrini, enigman, RadekČ, Kan, cappuccinogirl, ...
Komentáře (11)
Komentujících (6)