Lusknutím mrznou úsměvy.
Hroudy peněz za padlý smích.
Pro opatrné žalu záchvěvy
netřeba slz platinových.
Nocí tváře opařené,
po doušcích z šálku hvězd,
v dlaních svíraje to cenné,
upřímné gesto či jen prášky na bolest?
Papírky tenké jako lis,
hlavy na nich bohulibě svaté.
Lze je násobit, lze je číst,
nedostatek chybí, množství mate.
Zlatá nit tu z víček kane,
jenže slza není lžička medu.
Květům šedý vánek vane,
člověk zírá, bez pohledu.