Zdomácnění
Slyším Tvůj hlas, tiché nášlapy náruče,
nevíte, co činíte, ale stařec je také člověk,
i bez dychtivosti smrtnět k zapomnění.
Rozkrojím dům pečlivě na rovné díly. Zabalím
Ti do kapsy ten všedníčkový, okraje potřené
přítmím ložnice, nejlépe za syrova.
Vracím se nečekaně, prohrabávám svoje,
odtišíš mé vzpomínání a já zatáhnu žaluzie.
Ráno proniká světlo, až od něj bytníme samou
láskou.
Říkají tomu zdomácnění. Ale to je také jen slovo.
Přečteno 102x
Tipy 30
Poslední tipující: Lesní žínka, Sonador, Jan Kacíř, IronDodo, Iness, Marten, Anfádis, cappuccinogirl, jort1, RadekČ, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)