Nazdařbůh
Nebesa
zvolávám skrovná nebesa
konec světáctví přišel
jenom zbitá zvířena bez poskvrny
a my bídnici básní
se smažíme v pekle satanově
s prostořekou náturou svých nedostatků
jak kázat a jak psát
a jak to škodí vnitřním únikům
ó proč ti bezmozci
se tak věrně ponižují...
Nebesa
zkornatělá nebesa
jsou zatracení skutky prohnisaných gest
beznadějně beznadějných
co krkavec se jim za to chechtá
a utápí křídelnice břemená
naveskrz krvavým vichrem
a šlehajíc necestou
ty servané mluvy primitivů
jež ubližují chybností patosů.
Nazdařbůh
msto karmy jsi sladký velvyslanec
pro nevinné mocně vítězíš
a agresory vypráskáš chvatně
stejně neslyší z hejn končin sluchátko.
Nebesa
ať lije stydnost řečišť na tyto
homérsky chimérská
ať je zpřetrhá vejpůl.
Přečteno 80x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, narra peregrini, cappuccinogirl, mkinka, Ophelia81, Anfádis
Komentáře (3)
Komentujících (3)