Výkřik do tmy

Výkřik do tmy

Anotace: ()()

Výkřik do tmy
potkan z roury
vylézá temnotou
a hryže zbytek kostí
pro svůj rod rozhořčených nemluvňat
co hladem trpějí se morově
na mrtvé povodně
jak ti bezduší vojíni
šlapají trýzní zákopy
již pláčí už dost
v tratolišti truchlivém
ty zvyklosti chátrají
za vyhloublé jámy bodných sečen
kde ta dívka němá na smrku
visí smyčkou v pozoru
ale kousek z ní žije
dravým lýkožroutem necitelných krovek
a zmařeností
se kát do osvícené luny
dávaje poklid rybníku s povzdechem
si zazpívat nesladce fujarou
a smířit zlomyslné ticho
aby tak chladně nečpělo
tím utišením v příšeří
ze shora ústret tušení.
Autor Dejvis, 06.05.2024
Přečteno 54x
Tipy 19
Poslední tipující: Vlaďka1, IronDodo, Anfádis, Žluťák, enigman, Ophelia81, kozorožka, Psavec, zase já, Frr, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano Dejvísku...ano**ST*

06.05.2024 11:44:31 | Frr

Děkuji barde fráčku;)*)

06.05.2024 11:47:02 | Dejvis

Báseň v melancholickém podtextu, ale bravurně podaná v Tvé filozofii emocí.
Mnoho myšlenek i metafor, má hloubku a sílu.

06.05.2024 11:16:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí