Anotace: Všechno má svůj čas a pravidla v ráji svůj řád.
Z R Á N Í
Tvé milé vnady
v tričku ustrojené.
Rozkvetlé to sady
pro ovoce zaslíbené.
Kdo rád je bude česat?
Kdo jednou okusí to ovoce?
Bude toho hoden?
Po noci, po týdnu, po roce?
Kéž zvolí postup s citem, pomalý,
než utrhne to ovoce a závoj odhalí.
Však nejenom co pod závojem tuší,
vždyť hlavně uvnitř krásné srdce buší.
Až odváží se, objevit tajemství to skryté,
ať dosti zralý je, nejenom hezky pohladit.
Svoji zralost nechť sobě podrží k té kráse nabyté
a s tebou životem dokáže, neochvějně jít.