Obsahově velice dobře skládané. Připomněla jsi mi spoustu věcí a děkuji za řádky.
14.05.2024 16:06:51 | mkinka
Mělo být krmí "jím" nebo je domyšlené i tohle a jde o mláďata ulic? Atmosféra rozpadu a slepých konců civilizačního (kdysi) pokroku je zachycena výborně. Tak drsně a odmítavě že láska, jakkoli v podobě oslintaných obalů, se tu krčí jako nevinná tradiční hodnota jako ubohé ptáče.
Zvláštní členění, které trhá věty a pasíruje vše skoro do kostky, je pozoruhodné a název výborný. Aktuální záměrně hurá destruktivní, temně obrazná báseň. Ano - tohle děláme ze světa. Silná krásná práce.
14.05.2024 09:48:52 | Ezop
Má být "jím" (děkuji), ale ta idea "mláďat ulic" je vlastně nosná. Děkuji za pojmenování jednotlivých aspektů, které postihují intenci básně lépe, než bych to artikulovala já. Ano, přesně o evokování takového dystopického obrazu jde. Strach z toho, že nikdo nemá strach, nic se neděje, i když se děje všechno, dokud nám cosi výsledek nemrští do tváře...
14.05.2024 15:53:16 | Ophelia81
Taky jsem včera potkal omítku, která sotva dýchala. Hezkej pohled to teda nebyl.
14.05.2024 09:26:05 | twisted.wicker