Já hora národa

Já hora národa

Anotace: ()

Horo
ty pradávná skálo
Horo skaliská
ozvi se
jestli sem hoden být moudrým
po tvém vulkanickém kankánu
v němž hysterie karmaňolu zpěvčí
revolucí a dělem.


Horo liščí
mám doufat a nezemřít
proč bych měl
když věřím s malou odvahou jen
a pozvedávám kosti veveří
s nářkem melancholií
asi misionářsky chrním.


Horo
uzamykám se v tobě
bez klíče
a je mi nemluvně dobře
jako neandrtálec i pod puklinou kamení zhynu
a pustím duši do hibernace ztrativší.



Já hora národa
Já hora smrti panická
Já hora záhrobí budu.
Autor Dejvis, 14.05.2024
Přečteno 70x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, Žluťák, cappuccinogirl, Ophelia81, Anfádis, Psavec, Fialový metal, zase já, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obdivují vykreslení slov i emocí vyjádření.Mam radost, že tvoris v žáru erupcí nekonečna.Krasny projev v ingredienci tvého laskavého podání.

14.05.2024 10:48:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí