Hrdotná výš

Hrdotná výš

Anotace: ()

Slyšíš špichlavý větře
té tlaché zvláštnosti
co by jitřenkou mlčel létající drahokam
kmitajíc u sporýše nachová plynutí
řekni, jestli noc má vůbec přijít
sluneční spony jsou proti zmizení
a zveličují tuto krásu
jak my při polibcích pod lípenkou
zaostávám s tvým dechem
jaký si mi vpletla mechem
srdcí chýší všelásky
po poutech prameném chtění.



Sokolí letem
se nám družně přidvoří
jeho hrdotná výš
až za ovace hromů
soukolím nebesy
čimž slušívá pro naši maličkost
lesk vůní
průbojnou skalám tůní jasů.
Autor Dejvis, 26.05.2024
Přečteno 52x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, Ophelia81, cappuccinogirl, Žluťák, Psavec, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasný zakončení, pochutnala jsem si na opravdu zajímavých slovních tvarech a spojeních...jako bys tu báseň vystavěl...z luxusních cihel, který vypálila tvá vlastní niterná pec:-)*

26.05.2024 13:34:33 | cappuccinogirl

Cítím krásnou báseň plnou citů a lásky, prostě umíš a to se mi líbí.

26.05.2024 10:20:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí