Anotace: …věnuji Veronice
Uznávaný psycholog vážně pravil
Sami si navozujeme stavy
Svět vskutku není dobrý ani špatný
to mějme za výrok směroplatný
Věc situaci nevidíme stejně
někdo nepostřehne ani zřejmé
velmi záleží na interpretaci
odlišný pohled smysl neztrácí
Nemálo pak povstává v našich hlavách
představy nás ruší v dalších snahách
leccos závisí na úhlu pohledu
zda to či ono zvládnu - nesvedu
Tak je mezi lidmi bezpočet různic
kdo je bohat duchem - není nuzný
žijeme - li ve své vlastní bublině
nejspíše nikdo není na vině
Přijmeme - li události za danost
pocítíme rovnováhu - radost